dilluns, 4 de juny del 2018

Resposta al president de l'Ateneu

Benvolgut Sr. Jordi Casassas Ymbert,
President de l'Ateneu Barcelonès

He rebut la seva atenta carta i no cal que li digui que en valoro el to, malgrat que no comparteixi gairebé cap de les decisions que la seva entitat ha pres sobre un tema tan dissortat i lamentable com ho ha estat el premi Crexells d'enguany.

Certament, les coses no es van fer prou bé: no es pot demanar als socis i als grups de lectura que llegeixin unes obres; als autors que participin en reunions, que signin al llibre de la casa, que se'ls faci fotografies públiques, que facin una presentació de la seva obra, etc., perquè després se'ls canviïn les bases del premi -que al final ha estat desconvocat unilateralment- sense que ni tan sols se'ls hagi ofert la possibilitat de parlar-ne.

Malgrat tot, accepto resignat les seves disculpes -que com li acabo de dir, valoro pel to cordial i conciliador-  alhora que li prego que vostè faci el mateix respecte a la meva actuació, si algun dels meus comentaris pensa que ha pogut molestar-lo.

Finalment, aprofito l'avinentesa per a enviar-li una reflexió de cara a altres convocatòries, que considero central en tot aquest problema, encara que no l'he vista reflectida enlloc. Opino que la persona que porti la gestió tècnica d'un premi no ha de ser -no pot ser!- una persona lligada, directament o indirecta, a cap editorial ni a cap autor concret. Queda molt lleig. I, inevitablement, posa el premi sota sospita.

Convençut que sabrà descobrir la finalitat constructiva de la meva carta, el saluda cordialment,

Marcel Fité

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada