divendres, 3 de novembre del 2017

Una altra Europa, si us plau!

(3-11-2017)



 És aquesta Unió Europea, cada vegada més llunyana i vaporosa, que es passeja per la vida donant lliçons de democràcia i de respecte als drets humans, sense vergonya. 




Una Unió Europea que es diu federalista però que no és gran cosa més que un conglomerat d'antics estats colonialistes emmaridats per pures i obscures relacions de conveniència.


Uns estats egoistes, indiferents a les enormes desigualtats de tota mena que els separen i incapaços d'acceptar la realitat nacional que batega sota les cicatrius que duen gravades a la pell, en forma de fronteres. Quantes nacions oprimides hi ha al seu sí! I quantes de separades per les fronteres dels hipòcrites que diuen que no creuen en fronteres!



Una UE acovadida, burocràtica i egoista que té por de Catalunya perquè sap que el dia que el seu exemple es propagui naixerà una nova Europa. Una nova Europa que ja no privilegiarà aquestes velles, ineficaces, inútils, estructures del segle XIX que són els estats, amb tota la seva parafernàlia burocràtica, les seves lleis al servei de poders secrets i inconfessables i els seus privilegis destinats només a una minoria.
L'única Europa posible, justa i sense les mans tacades de sang i de brutícia és la dita Europa de les Regions, que és l'Europa dels Pobles. Una Europa sense Junkers, sense Borrells i tantes altres andròmines. 


Només aquesta nova Europa serà capaç d'esvair els fantasmes que l'empaiten


El record de tantes i tantes guerres espantoses: al Bàltic, a Crimea, a Prusia, als Balcans, a Espanya, a tot el continent i al món sencer.


El fantasma d'haver estat els creadors del colonialisme que va extingir cultures senceres a les Amèriques, a l'Âfrica, a l'Asia, a l'Orient Mitjà..., i d'haver deixat unes fronteres arbitràries i injustes, fetes amb un regle i un escaire, únicament al servei dels seus interessos, i indiferents a les nombroses guerres i injustícies que comportaven.


Ens volen vendre la imatge d'una UE ensucrada i meravellosa, però la realitat i l'experiència quotidianes posen de manifest la gran mentida d'aquest projecte oportunista al servei d'uns pocs països i de les classes i castes dominants.


Més enllà de la dramàtica experiència que actualment viu Catalunya, crec que és imprescindible reclamar una nova Unió Europea i poder dir adéu a la vella:


Adéu Europa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada