dimarts, 29 de maig del 2018

Carta de renúncia a l'Ateneu Barcelonès



A l’atenció dels responsables del Premi Crexells de l’Ateneu Barcelonès,

Sembla que un any més la seva entitat està disposada a honorar el premi Crexells, de tanta tradició en la nostra cultura, sempre tan maltractada des de l’exterior. En aquesta ocasió la via escollida ha estat passar-se pel darrer orifici de l’aparell digestiu que els humans tenim entre les natges les bases del premi que vostès mateixos van elaborar i publicar. 

La decisió em sembla encertadíssima. Sobretot tenint en compte el respecte que els deuen merèixer els autors i autores que refiadament ens hi vam presentar, els socis i sòcies de l’entitat, a més dels membres dels grups de lectura de les biblioteques que van votar les obres presentades. Com a ex-antic-soci de l’entitat no m’esperava menys de vostès. Els felicito!

Malgrat la seva abnegada, eficient i mai prou valorada tasca per a potenciar el premi, no cal que els digui que retiro la meva novel·la Escacs d’amor i de mort de les set obres finalistes, escollides en votació democràtica per aquests insignificants cent setanta-quatre votants que vostès menyspreen i als quals jo agraeixo molt la deferència que van tenir de llegir la meva novel·la i, en el seu cas, de votar-la. 

Però què són cent setanta-quatre simples i humils lectors al costat d’un jurat tan potent, prestigiós i majoritàriament reconegut com el format per noms tan insignes de les lletres del món mundial com una Valèria Gaillard, una Lluïsa Julià, un Miquel de Palol, un Xavier Pla i un Enric Sòria?

Res. Res de res.

Reitero, doncs, que han fet molt ben fet. No facin cas de les crítiques i que per molts anys puguin continuar donant mostres d’honestedat i transparència com les que han posat de manifest en aquesta tan gloriosa convocatòria. 

Per part meva, al marge de les accions legals que pugui decidir emprendre, renuncio a participar en un bunyol d’aquesta magnitud i els informo amablement que ja es poden posar el premi Crexell 2018, que tan generosament i desinteressadament atorguen, al mateix orifici –prèviament higienitzat- per on se n’han passat les bases.

Atentament,

Marcel Fité

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada