diumenge, 15 de desembre del 2013

Premi de l'enigma


Primer de tot, motes gràcies a tots i a totes els qui hi heu participat i també a l'empresa Portet de la Pobla de Segur per la seva col·laboració en aquest premi.


Sento que hi hagi hagut problemes per a entrar al blog. Això ha fet que la majoria m'hàgiu enviat les vostres respostes a través del correu intern, de manera que jo m'hauré de fiar del rellotge del facebook i vosaltres us haureu de fiar del que jo us diré.

Com que hi ha hagut més d'un encertant, el premi de l'ampolla de ratafia se l'emporta el qui primer em va fer arribar la resposta correcta.

Aquest, si el rellotge del facebook no menteix, és el senyor Lluís Oliva Marot, que va enviar la seua resposta encertada el dia14-12-2013 a les 9 hores i 16 minuts. La meua més cordial enhorabona, Lluís! Les altres respostes encertades, que n'hi ha hagut, són totes posteriors. Demano, per tant, a l'amic Lluís que m'enviï la seua adreça perquè jo la pugui fer arribar a l'empresa que ens ha obsequiat amb aquest regal tan nadalenc.

La resposta correcta era fer-ho amb dues pesades, pel sistema de deixar dues copes a part i pesar-ne tres i tres. Si aquestes tres i tres pesaven igual, calia pesar-ne una i una. Si no, calia agafar les tres que pessesin menys i tornar a deixar-ne una a banda i pesar-ne una i una. En cas que pessesin igual era la que havíem deixat a part. Si no, era la que pesava menys.

Espero que us hi hàgiu divertit una mica.

Moltes gràcies tots i a totes. Confio que continuareu participant en aquest joc i passant-vos-ho bé.

I ara, per si algú no sap què és i com és la ratafia, una beguda molt apreciada pels raiers, us adjunto la informació que en dóna la casa Portet (que consti que ells no m'ho han demanat: ho faig per iniciativa meua, entre altres motius, perquè considero que tenim moltes coses bones a casa nostra que de vegades no valorem com cal).



La RATAFIA DELS RAIERS RESERVA 2013 és el licor fruit del nostre saber i la nostra experiència acumulada al llarg de 130 anys d’elaborar licors tradicionals. Un dels seus secrets és el fet d’incorporar holandes de vi envellides en bótes de roure al nostre celler des de fa més de 50 anys.

Per la seva elaboració s’han utilitzat macerat de nous verdes i nous moscades i destil·lats de 21 plantes aromàtiques i espècies i també de pell de taronja natural i amarga i de cafè.

El seu repòs durant un període de 21 llunes en la tranquil·litat de les bótes del nostre celler el fa un elixir molt rodó, extraordinàriament agradable i suau, tot i la seva graduació de 29% vol. d’alcohol.

Ens trobem davant de la mateixa fórmula i elaboració que van merèixer la distinció de la Medalla d’Or al prestigiós Concours Mondial Bruxelles 2011.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada