diumenge, 16 de febrer del 2014

Ruta Els pobles perduts II. Faió: l’abisme de zinc

Aquesta ruta parteix d’una sèrie d’itineraris literaris a fi i efecte de relacionar els lectors i lectores dels diferents llibres amb els espais geogràfics que hi apareixen per així potenciar-ne i enriquir-ne les possibilitats de lectura. 

El volum d’Els pobles perduts, a més, ens ofereix una magnífica ocasió per a descobrir indrets amagats del conjunt de la nostra geografia.Tant per la seva originalitat com per la seva qualitat literària Els pobles perduts : 30 indrets oblidats de Catalunya d’Edicions Sidillà, 2011. ha tingut una excel·lent acollida i actualment es troba en la seva quarta edició. Demaneu la reserva d’aquest document




Faió: l’abisme de zinc

Matarranya

Per  Joan Todó

L'antic poble escalava un turó sobre el qual hi ha encara les restes d'un castell, un grapat de murs de color de fang cada vegada més fosos amb la roca, però que tanmateix han sobreviscut a les cases més elevades del rost, que ja només són un grapat de pedres rectilínies enfilades allà on la paret resseguia el rocam. Malgrat la inundació, n'havien quedat algunes. Però les van dinamitar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada