dilluns, 17 de febrer del 2014

Ruta Els pobles perduts II. Talaixà: el refugi de la utopia

Aquesta ruta parteix d’una sèrie d’itineraris literaris a fi i efecte de relacionar els lectors i lectores dels diferents llibres amb els espais geogràfics que hi apareixen per així potenciar-ne i enriquir-ne les possibilitats de lectura. 

El volum d’Els pobles perduts, a més, ens ofereix una magnífica ocasió per a descobrir indrets amagats del conjunt de la nostra geografia.Tant per la seva originalitat com per la seva qualitat literària Els pobles perduts : 30 indrets oblidats de Catalunya d’Edicions Sidillà, 2011. ha tingut una excel·lent acollida i actualment es troba en la seva quarta edició. Demaneu la reserva d’aquest document



Talaixà: el refugi de la utopia

La Garrotxa


A principis dels anys 90, en Rodri es va quedar sol a Talaixà. Va resistir aïllat, en un poble enrunat i perdut, en condicions cada vegada més severes. I va perseverar en la seva lluita, tot i rebre amenaces de mort. Aleshores, es va associar amb el Centre Excursionista d’Olot i, a canvi de rebre una bossa d’aprovisionament cada mes, els va cedir una de les seves propietats per tal de construir-hi un refugi. Així es va aconseguir garantir el pas dels excursionistes per la vall. A partir d’aquell moment, les gestions del Grup de Defensa de la Vall d’Hortmoier van començar a reeixir i l’ajuntament de Montagut va declarar d’ús públic tots els seus camins. Les tanques van desaparèixer. En Rodri i els amics d’aquells paratges havien obtingut una immensa victòria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada