dilluns, 17 de febrer del 2014

Ruta Els pobles perduts II. Pinyeres i Algars: el dia a dia

Aquesta ruta parteix d’una sèrie d’itineraris literaris a fi i efecte de relacionar els lectors i lectores dels diferents llibres amb els espais geogràfics que hi apareixen per així potenciar-ne i enriquir-ne les possibilitats de lectura. 

El volum d’Els pobles perduts, a més, ens ofereix una magnífica ocasió per a descobrir indrets amagats del conjunt de la nostra geografia.Tant per la seva originalitat com per la seva qualitat literària Els pobles perduts : 30 indrets oblidats de Catalunya d’Edicions Sidillà, 2011. ha tingut una excel·lent acollida i actualment es troba en la seva quarta edició. Demaneu la reserva d’aquest document



Pinyeres i Algars: el dia a dia

Terra Alta

PeJoan Todó

(...) Encara queda un petit pont que cal creuar per accedir a un camí polsegós que, seguint cap al nord el riu, entre pàmpols i pinedes, du al poble abandonat de Pinyeres. Allà, àmplies planes s'emmotllen a una mètrica de turonets: a la falda d'un d'ells hi ha l'església que corona el poble, i al seu costat les restes del castell. Sota seu, un sol carrer de cases esfondrades, de cossos sense ànima. N'hi ha que només són restes de mur. D'altres, una carcassa plena de bigues grises, canyissos i enormes pedres de color fangós. Alguna encara té dues plantes, gairebé intactes: alguna cadira de boga desballestada resta per terra. En alguna façana, sobre l'arc del portal, hi ha la rajola escantellada que indica un número. Hi ha, finalment, dues cases amb reparacions bastes, amb blocs de ciment i tovots. Però la solitud és total.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada