diumenge, 16 de febrer del 2014

Ruta Els pobles perduts II. Finestres: els bons records

Aquesta ruta parteix d’una sèrie d’itineraris literaris a fi i efecte de relacionar els lectors i lectores dels diferents llibres amb els espais geogràfics que hi apareixen per així potenciar-ne i enriquir-ne les possibilitats de lectura. 

El volum d’Els pobles perduts, a més, ens ofereix una magnífica ocasió per a descobrir indrets amagats del conjunt de la nostra geografia.Tant per la seva originalitat com per la seva qualitat literària Els pobles perduts : 30 indrets oblidats de Catalunya d’Edicions Sidillà, 2011. ha tingut una excel·lent acollida i actualment es troba en la seva quarta edició. Demaneu la reserva d’aquest document



Finestres: els bons records
Baixa Ribagorça


Finestres és un poble de tres carrers construïts al voltant de la plaça que els senyoreja. I és que malgrat totes les ruïnes que l’envolten, encara avui s’hi percep que aquest era l’autèntic cor de la vida col·lectiva dels seus habitants. Ho constaten els vestigis de l’església i del molí de l’oli juntament amb la font-safareig. El temple, de planta romànica i d’una sola nau l’altar de la qual presidia la figura de Sant Agustí (el patró local), està consagrat a Nostra Senyora de l’Assumpció, tot i que el que en queda ara és producte de les remodelacions que s’hi van fer durant els segles XVII i XVIII. (...) La font del mig de la plaça, ara sense aigua corrent, és una construcció moderna –es va inaugurar l’any 1935–, i l’únic element d’aquest conjunt arquitectònic que es manté gairebé intacte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada