dimecres, 6 de novembre del 2013

Gràcies, Europa!



Just els mateixos dies que el Parlament Europeu aprovava un augment del 58 % els fons per al programa Erasmus el ministre espanyol d’Educació, José Ignacio Wert, decidia deixar sense l’ajut complementari els erasmus que no van tenir beca el curs passat.

Aquest ministre, que tanta preocupació semblava tenir pel tema de les llengües quan es redactava la llei d’educació en contra de la immersió i de la llengua catalana, ara es despenja amb l’eliminació d’una de les activitats més eficaces per a l’aprenentatge de llengües com ho és el fet de viatjar i conviure amb gent d’altres països.



La decisió ja havia aparegut al fins fa poc totpoderós BOE i, per tant, cal suposar que havia estat meditada, consensuada i aprovada. El motiu no és pas que el govern espanyol pensi que els seus estudiants no hauran de viatjar en un temps futur: tot sembla indicar que dissortadament seran dels que més ho hauran de fer per a trobar feina!

El motiu que ha donat el senyor Wert és el d’ajudar amb aquests diners els estudiants amb menys recursos. Qui ho anava a dir: fins i tot el senyor Wert –que és del PP!- té rampells de sensibilitat social!

El problema, però, era que els diners es treien dels ajuts als mateixos estudiants. No hauria estat més raonable, senyors del PP, treure els diners de les fabuloses subvencions que rep l’oligarquia dels terratinents que, des del reis Catòlics, mantenen incrementada la llista dels seus privilegis? O treure’ls de fundacions com la Francisco Franco o la mateixa FAES? O  de les subvencions a la tortura del toros?



Per sort, la Unió Eropea una vegada més, ha aturat la bogeria incendiària del “Gobierno de España” i ha fet rectificar el flamant ministre d’Educació. Fins i tot el PP, per la via de Rajoy i Sáez, ha acabat oposant-se a la forassenyada mesura del Wert.

La retirada d’aquesta mesura, però, obre als meus ulls alguns interrogants. ¿Estaven al corrent els membres del “Gobierno” del que tramava el seu ministre d’Educación? Se suposa que si allà hi ha un mínim de coordinació, sí que ho havien d’estar (recordo que la mesura ja havia aparegut al BOE!). ¿Què pensa fer el ministre en veure que tant la UE com els seus companys de partit li esmenen –i mai millor dit- la pàgina? Dimitirà?



M’hauria agradat que la UE s’hagués mullat més en el tema de la barrabassada que han comès Wert i el seu govern contra la nostra llengua –i en molts altres temes similars. Tot i això, siguem positius i comencem a valorar el detall que algunes decisions ja no es prenguin des del fanatisme i la radicalitat. Gràcies, Europa!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada